Glas graveren

Met graveren op glas kunnen bijzonder verfijnde geschenken worden gemaakt en worden promotie-artikelen nog stijlvoller. Met de Rayjet kunt u teksten, logo's en foto's op glas graveren. Typische toepassingen daarvoor zijn gravures op glazen en flessen. De Rayjet is natuurlijk ook geschikt voor gravures op floatglas en industrieel glas.
Glas graveren

Welke glassoorten kan de Rayjet graveren?

Gegraveerd glas tegel
Met de Rayjet kunt u zowel hol glas als bierpullen en wijnglazen, maar ook floatglas graveren. Dat zijn glassoorten als autoruiten, spiegels, veiligheidsglas of gelaagd glas. Over het algemeen zijn materialen met een laag metaalgehalte ideaal voor glas graveren, omdat gedeeltes met metaaldeeltjes niet kunnen worden gegraveerd. Kristalglas met een groot loodgehalte is bijvoorbeeld niet geschikt voor glas lasergraveren.

Gegraveerd glas zonder breukgevaar

Glas fotolijst
​Glas fotolijst
Glas lasergraveren gebeurt volledig contactloos. Het werkstuk hoeft niet te worden ingespannen of gefixeerd, wat bij mechanisch glas graveren  wel moet gebeuren. Het proces veroorzaakt geen spanningen in het glas, wat het risico van glasbreuken bij breekbare, ronde glazen aanzienlijk reduceert.

Een tijdbesparing van 80% ten opzichte van zandstralen

Graveren op glas
Graveren op glas
Voor glas graveren met de Rayjet hebt u geen sjablonen nodig. U kunt tekst en afbeeldingen direct op het glas graveren, zonder dat u het materiaal erop hoeft voor te bereiden. Daarmee bespaart u ten opzichte van een zandstraalgravure tot 80% op de verwerkingsduur. Die tijd kunt u gebruiken om alvast aan andere graveeropdrachten te werken.

Rondgraveersysteem optioneel leverbaar

Laser gegraveerd drinkglas
​Gegraveerd drinkglas
Wij adviseren om voor het graveren van cilindrische glazen gebruik te maken van een rondgraveersysteem. Aangestuurd door de lasersoftware draait het glas tijdens het graveren, wat resulteert in een perfect en zonder vervormingen gegraveerd glas. Hier vindt u het rondgraveersysteem en andere updates die u kunt aanschaffen voor de Rayjet-lasergraveermachine.

Hoe werkt de Rayjet-lasergraveermachine?

​Ra​yjet lasergraveermachine
​Ra​yjet lasergraveermachine
De Rayjet-lasergraveermachine werkt ongeveer net zo als uw kantoorprinter. U stuurt uw graveerbestand rechtstreeks vanuit het grafische programma dat u gebruikt naar de laser. Als u het materiaaltype hebt geselecteerd, kunt u al beginnen met het laserproces. Meer informatie over de Rayjet vindt u op de productpagina.

Neem contact met ons op

contact rayjet laser
Hebt u vragen over glas lasergraveren of over de Rayjet? Neem gerust contact met ons op. We bespreken uw wensen graag met u of kunnen een materiaaltest voor u uitvoeren. Als u geïnteresseerd bent, doen wij u graag een passend aanbod.