Textiel lasersnijden

Met de Rayjet kunt u kledingstoffen lasersnijden en gordijnen snijden. Daarbij onderscheidt hij zich door de hoge precisie van de snijkanten en door de consistente resultaten. Bovendien kunt u textiel verfraaien met lasergravures om aantrekkelijk oppervlaktestructuren te maken.

Textiel lasersnijden

Welke stofsoorten kan de Rayjet graveren?

Lasernijden van vilt
De Rayjet is geschikt voor het lasersnijden van textiel: natuurlijke stoffen, synthethische textiel en technische textiel. Hieronder volgt een lijst met stofsoorten die u met de Rayjet kunt snijden of graveren.
​Stofsoorten
Aramide Nylon
​Denim Polyester
Fleece Satijn
​Kant ​Twill
Katoen Vilt
Kevlar® ​Viscose
Linen ​Zijde
Microvezels

Supersnel en nauwkeurig stof lasersnijden

Gegraveerd logo op fleecejack
Gegraveerd logo op fleecejack
De grote precisie en de verrassende snelheid zijn de twee grote voordelen bij het lasersnijden van stoffen. Geen enkel ander proces graveert of snijdt textiel in zo korte tijd en met zoveel oog voor details.

Schone, verzegelde snijkanten

Textiel graveren
Textiel graveren
Tijdens het lasersnijden worden de snijkanten door de hitte verzegeld. Met de Rayjet krijgt u altijd strakke kanten zonder rafels. Dat bespaart tijd, omdat geen verdere processtappen nodig zijn.

Verwerken zonder het materiaal te belasten

Textiel lasersnijden
Textiel lasersnijden
Tijdens de laserbewerking ontstaat geen contact tussen de stof en het gereedschap. Bovendien hoeft de stof voor het lasersnijden niet in het apparaat te worden gespannen. De textiel komt daardoor niet onder druk te staan en vervormt niet. Ook de laser zelf slijt niet en garandeert consistente strakke snijkanten.

Hoe werkt de Rayjet-laser?

Rayjet lasergraveermachine
Rayjet lasergraveermachine
De Rayjet werkt ongeveer net zo als uw kantoorprinter. U stuurt uw snij- en graveerbestanden rechtstreeks vanuit het grafische programma dat u gebruikt naar de laser. Als u het materiaaltype hebt geselecteerd, kunt u al beginnen met het laserproces. Meer informatie over de Rayjet vindt u op de productpagina.

Neem contact met ons op

Contact Rayjet laser
Hebt u vragen over lasersnijden van textiel of over de Rayjet? Neem gerust contact met ons op. We bespreken uw wensen graag met u of kunnen een materiaaltest voor u uitvoeren. Als u geïnteresseerd bent, doen wij u graag een passend aanbod.