Kunststof lasersnijden

Met de Rayjet-laser kunt een groot aantal kunststoffen graveren en snijden. U kunt hem bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van lichtreclameborden, POS-displays, onderdelen voor modelbouw of membraantoetsenborden en bedieningspanelen.
Lasersnijden acryl

Welke kunststofsoorten kan de Rayjet snijden?

Afbeelding gegraveerd op acryl
De Rayjet is geschikt voor kunststof lasersnijden tot een dikte van 10 mm. Acryl en plastic laminaten zijn de hiervoor het meest gebruikte materialen. Hieronder volgt een lijst met kunststofsoorten die u met de Rayjet kunt snijden of graveren.
Afkorting Materiaalnaam/Handelsnaam
ABS Acrylonitril-butadieen-styreen-copolymeer
PA Polyamide / Nylon®
PC Polycarbonaat / Makrolon®,
Lexan®
PES Polyester / Thermolite®, Polarguard®
PET Polyethyleentereftalaat / 
Mylar®
PI Polyimide / Kapton®
PMMA

Polymethylmethacrylaat /
Plexiglas®, A
crylic, 
Perspex®

POM Polyoxymethyleen / Delrin®
PP Polypropyleen
PS Polystyrol / Styropor®, Styrodur®
PUR
Polyurethaan "Schuimplastic"

 

Kunststofsoorten die niet geschikt zijn voor laserbewerking

Telefoon geval met gravure
​Telefoon geval met gravure
Bij sommige kunststofsoorten ontstaan bij laserverwerking voor de mens giftige gassen. De volgende kunststofsoorten zijn daarom niet geschikt voor lasergraveren of -snijden: PVC, vinyl, polydibroomstyroleen, PTFE (Teflon). Voor het verwerken van deze kunststoffen adviseren wij het gebruik van een mechanische graveermachine of snijplotter.

Strakke en schone snijkanten

Plastic kalender
Plastic kalender
Het grote voordeel van de Rayjet zijn de uiterst strakke snijkanten die worden verkregen bij kunststof lasersnijden. De kanten zijn verzegeld, vrij van rook en vlamgepolijst. Daarmee bespaart u de tijd die bij andere bewerkingsmethodes nodig is voor het afwerken van de kanten.

Hoe werkt de Rayjet-lasercutter?

Ra​yjet lasergraveermachine
Ra​yjet lasergraveermachine
De Rayjet werkt ongeveer net zo als uw kantoorprinter. U stuurt uw afbeeldingsbestand rechtstreeks vanuit het grafische programma dat u gebruikt naar de laser. Als u het materiaaltype hebt geselecteerd, kunt u al beginnen met het laserproces. Meer informatie over de Rayjet vindt u op de productpagina.

Neem contact met ons op

Contact Rayjet laser
Hebt u vragen over kunststof lasersnijden of over de Rayjet? Neem gerust contact met ons op. We bespreken uw wensen graag met u of kunnen een materiaaltest voor u uitvoeren. Als u geïnteresseerd bent, doen wij u graag een passend aanbod.