Papier lasersnijden

De Rayjet is de ideale lasersnijmachine voor papier en karton. U kunt hem gebruiken voor het maken van uitnodigingskaarten en wenskaarten, stand-ups, modellen van gebouwen voor de modelbouw en prototypen van verpakkingen. Ook digitaal printen is een typisch toepassingsgebied, waarbij Rayjet  wordt gebruikt voor perforeren, ritsen en lasersnijden van papier.
Lasersnijden van papier

Welke papiersoorten kan de Rayjet snijden?

Uitnodigingskaart laser gesneden
De Rayjet-laser snijdt fijn papier, kunstdrukpapier en natuurpapier met een grammage tot 600 g/m2.  Bovendien is hij ook geschikt voor het lasersnijden van karton, composietkarton (bijvoorbeeld architectenkarton), massief karton en golfkarton.

Papier verfraaien met lasergravure

Papier verfraaien met Rayjet
Papier verfraaien met Rayjet
Met een lasergravure kunt u papieroppervlakken verfraaien met ornamenten, logo's en foto's. De structuur van het materiaal wordt geaccentueerd, waardoor u een indrukwekkend optisch effect kunt bereiken.

Strakke en schone snijkanten

Karton snijden
Karton snijden
Lasersnijden is een onovertroffen verwerkingsmethode voor papier. Met de laser kunnen uiterst strakke contouren worden gerealiseerd zonder het materiaal mechanisch te belasten. Het papier wordt bij het lasersnijden niet verbrand, maar stootgewijs verdampt. De snijkanten worden daardoor slechts in kleine mate thermisch belast. Het materiaal blijft daardoor ook bij kleine contouren rookvrij.

Hoe werkt de Rayjet-lasercutter?

Laser machine Rayjet
Ra​yjet lasergraveermachine
De Rayjet werkt ongeveer net zo als uw kantoorprinter. U stuurt uw afbeeldingsbestand rechtstreeks vanuit het grafische programma dat u gebruikt naar de lasersnijmachine. Als u het materiaaltype hebt geselecteerd, kunt u al beginnen met het laserproces. Meer informatie over de Rayjet-lasercutter vindt u op de productpagina.

Neem contact met ons op

Contact Rayjet laser
Hebt u vragen over lasersnijden van papier of over de Rayjet? Neem gerust contact met ons op. We bespreken uw wensen graag met u of kunnen een materiaaltest voor u uitvoeren. Als u geïnteresseerd bent, doen wij u graag een passend aanbod.