Leer graveren & lasersnijden

Met de Rayjet verfraait u leren producten met teksten en designs. Hij is geschikt voor leer lasergraveren en lasersnijden. Veel voorkomende toepassingen voor de Rayjet zijn het maken van leergravures op lederen armbanden, schoenen, portefeuilles of boekomslagen.
Lederen armband gegraveerd

Welke leersoorten kan de Rayjet lasersnijden?

Leren portmonnee gegra
De Rayjet is uitstekend geschikt voor gravures op naturel leer, wildleer en geruwd leer. Maar u kunt hem ook heel goed gebruiken voor het graveren en snijden van imitatieleer zoals nubuk en velours of microvezelmaterialen zoals alcantara (ultrasuède).

Strakke, verzegelde snijkanten

Gegraveerd mobiele telefoon geval
​Mobiele telefoon geval met gravure
Met de Rayjet gesneden of gegraveerd leer heeft heel strakke snijkanten en lijnen. Het materiaal gaat door de laserbewerking niet rafelen. Bovendien worden de snijkanten door de hitte verzegeld. Dat bespaart u vooral bij imitatieleer tijd bij de nabewerking.

Leer graveren zonder gereedschapslijtage

Leer lasergraveren

Gegraveerd logo op leer

Door zijn taaiheid veroorzaakt leer veel slijtage aan mechanisch gereedschap (bijvoorbeeld aan de messen van snijplotters). Lasergraveren van leer gebeurt echter contactloos. Er ontstaat geen materiaalslijtage aan de machine en de gravures blijven met de laser uiterst nauwkeurig.

Hoe werkt de Rayjet-lasergraveermachine?

Rayjet gravure oppervlak
​Ra​yjet lasergraveermachine
De Rayjet werkt ongeveer net zo als uw kantoorprinter. U stuurt uw afbeeldingsbestand rechtstreeks vanuit het grafische programma dat u gebruikt naar de laser. Als u het materiaaltype hebt geselecteerd, kunt u al beginnen met het laserproces. Meer informatie over de Rayjet-lasergraveermachine vindt u op de productpagina.

Neem contact met ons op

Contact rayjet laser
Hebt u vragen over lasergraveren van leer of over de Rayjet? Neem gerust contact met ons op. We bespreken uw wensen graag met u of kunnen een materiaaltest voor u uitvoeren. Als u geïnteresseerd bent, doen wij u graag een passend aanbod.