Hout lasersnijden

Laser wordt gebruikt voor houtbewerking als strakke kanten en hoge verwerkingssnelheid worden gevraagd. Typische toepassingen voor hout laseren zijn cadeau-artikelen, ornamenten, inlegwerk, speelgoed en modelbouw.
Hout lasersnijden

Welke houtsoorten kan de Rayjet snijden?

Gegraveerde fotolijst
Met de Rayjet kunt u vrijwel alle natuurlijke houtsoorten en multiplex houten graveren  en tot een materiaaldikte van 6 mm snijden. Voor laserverwerking worden voornamelijk multiplex en MDF gebruikt, die met hun gelijkmatige oppervlak strakke gravures en snijkanten mogelijk maken. Hieronder vindt u een overzicht van houtsoorten die u met de Rayjet kunt graveren en snijden. 
Gelamineerd hout
Spaanplaat MDF Multiplex
​Multiplex HDF Fineer
Massief hout
Acacia ​Eucalyptus
Ahorn Fijnspar
Balsahout ​Kersen
​Bamboe Kurk
​Berken ​Laminaat
​Beuken Linden
​Ceder Mahonie
​Dennen Noten
Douglasspar ​Populieren
​Eiken ​Sparrehout
Essen ​Teak

Hout laseren zonder stof en splinters

Graveren op hout
Graveren op hout
Bij de laserbewerking ontstaan door de immense hitte geen splinters en stof. Het organische materiaal verdampt eenvoudig, en wordt als rook afgezogen. De machine en zijn omgeving hoeven na het laseren niet te worden gereinigd.

Hout graveren met 3D-effect

MDF lasersnijden
MDF lasersnijden
De Rayjet graveert houtoppervlakken met afbeeldingen, teksten en ornamenten. De zo verkregen houtgravure heeft een diepte van 0,1 tot 4 mm. Daarmee tovert u reliëfs met indrukwekkend 3D-effect op uw materiaal. Bovendien vertonen de snijkanten door de hitte een donkere kleur, wat nog een extra mooi optisch effect geeft.

Strakke snijranden supersnel

Gegraveerde berkenhouten kist
Gegraveerde berkenhouten kist
Het voordeel van de hoge snelheid ten opzichte van mechanische houtbewerking blijkt uit de lasergesneden randen. Lasergegraveerd hout hoeft na het snijden niet meer te worden nabewerkt, omdat de randen tot op de tiende millimeter nauwkeurig zijn gesneden en door de hoge temperatuur zijn verzegeld.

Hoe werkt de Rayjet-lasergraveermachine?

Rayjet lasergraveermachine
Rayjet lasergraveermachine
De Rayjet werkt ongeveer net zo als uw kantoorprinter. U stuurt uw snij- en graveerbestanden rechtstreeks vanuit het grafische programma dat u gebruikt naar de laser. Als u het materiaaltype hebt geselecteerd, kunt u al beginnen met het laserproces. Meer informatie over de Rayjet vindt u op de productpagina.

Neem contact met ons op

Contact Rayjet laser
Hebt u vragen over lasersnijden van hout of over de Rayjet? Neem gerust contact met ons op. We bespreken uw wensen graag met u of kunnen een materiaaltest voor u uitvoeren. Als u geïnteresseerd bent, doen wij u graag een passend aanbod.