Borden graveren

Met de Rayjet kunt u deurbordjes, naambordjes, naamplaatjes en typeplaatjes graveren, zowel voor binnens- als buitenshuis. Graveer uiterst nauwkeurig teksten en logo's. Zelfs zeer scherpe fotogravures zijn mogelijk met de Rayjet-lasergraveermachine.
naamplaatje graveren

Welke materialen zijn geschikt voor het graveren van borden?

Naambord voor buiten
Voor het maken van borden of bewegwijzering wordt vaak hout, metaal of acryl gebruikt. Ook uit meerdere lagen bestaande kunststoflaminaten worden veel gebruikt bij het graveren van borden. Met de Rayjet kunt u al deze materialen en nog veel meer lasergraveren.

Contactloos graveren van borden

Graveren van plaatjes
Graveren van plaatjes
Tijdens de laserbewerking ontstaat geen contact tussen het bord en het gereedschap. Bovendien hoeft het bord voor het graveren niet in de lasermachine te worden ingespannen. Het materiaal komt daardoor niet onder druk te staan en vervormt niet. Ook de laser zelf slijt niet, waardoor elke gravure even strak wordt.

Strakke snijranden supersnel

Naambordjes gegraveerd
Gegraveerde naambordjes
Het voordeel van de hoge snelheid ten opzichte van het mechanisch plaat graveren blijkt uit de lasergesneden randen. Lasergegraveerde platen of borden hoeven na het snijden niet meer te worden nabewerkt, omdat de randen tot op de tiende millimeter nauwkeurig zijn gesneden en door de hoge temperatuur zijn verzegeld.

Hoe werkt de Rayjet-lasergraveermachine?

Rayjet lasergraveermachine
Rayjet lasergraveermachine
De Rayjet werkt ongeveer net zo als uw kantoorprinter. U stuurt uw graveerbestand rechtstreeks vanuit het grafische programma dat u gebruikt naar de laser. Als u het materiaaltype hebt geselecteerd, kunt u al beginnen met het laserproces. Meer informatie over de Rayjet vindt u op de productpagina.

Neem contact met ons op

Contact Rayjet Laser
Hebt u vragen over het graveren van borden of over de Rayjet? Neem gerust contact met ons op. We bespreken uw wensen graag met u of kunnen een materiaaltest voor u uitvoeren. Als u geïnteresseerd bent, doen wij u graag een passend aanbod.